Saturday, August 06, 2005

Matthew Perry egy komoly szerepben

2005-08-04
A Hollywwod reporter tudósítása szerint Matthew Perry, akit eddig szinte mindig csak vígjátékokban láthattunk (Jóbarátok, Pereld a Nőt, Bérgyilkos a Szomszédom), most egy komolyabb szerepre szerződött a TNT-vel.
A film címe The Ron Clark Story (A Ron Clark-sztori) lesz, és Perry egy belvárosi tanárt alakít benne. A forgatókönyv egy valós történeten alapul, ami arról szól, hogy egy nyugat-karolinai kisvárosi tanár otthagyja a békés és nyugodt környezetét, hogy elválalljon egy tanári állást az oktatás szempontjából legkeményebb környéken, a New York-i Harlemben. Ron Clark bátorsága végül sikert arat. A középiskolai tanárt egyébként a valóságban megjutalmazták az áldozatos munkájáért, 2000-ben ő kapta meg a rangos "Az Év Tanára Díj"-at a Disney-től.
Perry, a most 36 éves színész a '80-as évek végén kezdett el kisebb filmekben szerepelni, az igazi áttörést és ismertséget neki is, csakúgy, mint a többi Friends-színésznek, a Jóbarátok c. tv-sorozat jelentette, 1994-től 2004-ig. A fiatal színész többször került elvonókúrára, alkohol-és gyógyszerfüggőség miatt, de jelenleg jól van, és bizonyára jól fog szerepelni a Ron Clark-filmben is.
http://www.cspv.hu/nws/0508/matthew/